2010. május 24., hétfő

SACC/KB – Forma Fesztivál + Mikro Piknik beharangozó happening!!!

Hol: Tűzraktér - tornaterem, Hegedűu. 3., Budapest, Hungary Mikor: 2010.05.27. 18:00-3:00

Minden hír igaz, a jó ideje tartó Esztergom-Párkány művészeti összefogás végre FORMÁ-t bont, lesz nagyszabású Forma Festival a párkányi művházban júni 5-én ( http://www.myspace.com/535777828 ), melyet egy másfél hetes művésztelep/szabadfesztivál/alkotótábor előz meg az esztergomi Zöld Házban, Piknik Mikro néven. Részletek hamarosan-hamarosan, illetve a fővárosban megrendezésre kerülő Sacc/KB beharangozó és ízelítő minifesztiválon lehet hallani.

Mi?!



A SACC/KB ízelítő-fesztivál, mint a neve is mutatja, nem önálló fesztivál, hanem egy egy héttel később megrendezésre kerülő happening előhagja - Párkány és Esztergom, illetve két fiatalokból álló baráti közösség együttműködésének első komolyabb gyümölcsét hívatott beharangozni, a május 31 - június 6 közt Esztergomban megrendezendő MikroPikniket és a június 5-i párkányi Forma Festival-t. A SACC/KBfesztiválon e két rendezvény keresztmetszetét igyekezzük - kicsiben - felvonultatni a Tűzraktérben.

A RENDEZVÉNY INGYENES!!!

Fellépők:

Club Era: A zenekar tagjai a legkeményebb energiával vetik bele magukat hangszereikbe, a hegedű vezérletével, akusztikus hangszereléssel képesek letarolni a hallgatóságot. Különbözõ népek bújnak a hangokba, Rajistantól a kelta földeken át megjárva Moldvát juthatunk Ausztráliáig, de alapvetõen a magyar csûrt- és világot döngölõ zenei habitussal. A Club Era erõs, ütemes kísérettel és az õsi dallamok valamint a rögtönzött szólók keverékével olyan élményt nyújt, mintha most szólalna meg egy olyan zene ami mindíg is ott volt bennünk.
Barcsay Jenő emlékzenekar: A Magyar Képzőművészeti Egyetem hivatalos zenekara és egyben egy sikertörténet kezdete is. A zenekar gyökerei a '70-es évekig nyúlnak vissza, de a csapat végső formáját csak harminc év hallgatás után érte el.A '80 - '90 - es évek legmeghatározobb disco slágereinek hangulatát idézik meg némi iróniával, kizárólag akusztikus hangszerekkel.
Jóvilágvan: A Szlovákiából érkező zenekar önmeghatározása szerint "pszichedelikus popkatyvasz" -t játszik: zenéjük nehezen behatárolható, sokszor nyugodt, minimál, máskor elektronikuskáosz, ami gyakran egyfajta pszichedelikus orgiába torkoll. Többstílust ötvöznek, helyet kap itt többek között, a népzene, jazz, fusion, drum n bass, funk - Csendes c. demójuk még szinte ropog, annyira friss!
Trafik: a Jóvilágvan szövegírójának, Baranyovics Borisznak és pajtásainak külön hip-hop projektje. Nemrég jelent meg ingyenesen letölthető kislemezük az S10 kiadványaként, BEAT TRIX címmel. A Tűzraktérben sem először fordulnak meg fellépőként. Tagok: beat – Rare (Budapest), karc – Epres (Dunaszerdahely), szöveg, MC - Borisz(Párkány - Prága)

a kertben: Cirkusszínházi performansz az előítéletek ellen Ian Edwin Deady-vel (18 h)
itt is, ott is fények:VJ Centrum
amúgy meg: kedves káosz, málnásfröccs, ugrándozás!




http://www.facebook.com/event.php?eid=119685198062240

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése