2011. május 16., hétfő

Fakadnak a rügyek

Kedves Mindenki!
Idén újszerű koncepcióval szeretnénk Esztergom város kulturális tüzét felcsiholni. Az ötlet még tavaly fogant meg a Mikropiknik  alkotótábor szervezése alatt.
Tervünk a következő: egy hónapos nemzetközi művésztelep létrehozása júliusban, ahol a meghívott művészek önállóan vagy közösen hoznak létre szellemi termékeket, melyek a város különböző pontjain kerülnek kiállításra a nyár végéig. A nyár célja színes, szemet gyönyörködtető, felháborító, elgondolkodtató folyton változó városkép kialakítása - a friss művészeti szféra megteremtése, illetve újraélesztése.
Júliusi szabadon látogatható művésztelep ideje alatt  minden hétvégén performanszokkal, koncertekkel, filmvetítéssel, kortárstánccal adunk hozzá a sztorihoz.
Amit szeretnénk, hogy mindenki érezze magáénak ezt a koncepciót. Adjon hozzá, a művészetet bírálja szavak helyett műalkotásokkal, vegyen részt, gondolkozzon, pezsdüljön, érezze jól magát, szóval vegye úgy a művészetet, mint ami. Egy megfogalmazhatatlan, folyton változó jelenlevő a megszokott tereinken. 
Alkotók meghívása/részletes programkialakítás folyamatban van.
A kaleidoszkóp házban lesz a bázis egész júliusban. Valmint a város különböző pontjait szeretnénk bevonni az alkotás folyamataiba sok-sok meglepetéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése